Amelisweerdcup

Amelisweerdcup logo 2024 (2)

Algemene informatie

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Min
  • 00Sec

programma

Zo ziet de dag eruit

Voetballen, biertjes doen, chillen met teamgenoten, wat eten, afkoelen, scoren, dansen, genieten, zonnen, spelen, zingen… Een voetbalfestival met voetbal en vooral heel veel gezelligheid.

geschiedenis

Ergens begin 2000 bestond Rivierwijkers nog uit minder dan 100 leden. Onze huidige veteranenteam was net neergestreken aan de Koningsweg en brachten met een kleinschalig toernooitje wat meer reuring bij de club. Zij gaven het toernooi voor 8 teams de naam Amelisweerdcuptoernooi.

Twee jaar later hengelden de veteranen het huidige Rivierwijkers 9 binnen met 100 muntjes voor consumptie aan de bar. Deze jongens hadden de tijd van hun leven bij deze mooie volksclub en wilden graag bijdragen aan het ontwikkelen van de club die destijds door zware jaren ging.

Het groter maken van het Amelisweerdcuptoernooi en het positief neerzetten van het imago van Rivierwijkers was de grote drijfveer. Er werd flink gelobbyd naar sportieve en gezellige teams en in 2003 deden er 24 herenteams mee aan het toernooi.

De amateurs van VV Heerenveen en ook Be Quick Dokkum zorgden voor extra glans. Hockeyclub Kampong ging er met de cup vandoor. En traditioneel werd het toernooi afgesloten met een volkszanger of zangeres. Deze kwam vaak voort uit het netwerk van de familie Imperatori.

Die familie stond overigens ook aan de basis van het toernooi. Met hun organisatiekracht weten ze tot op de dag van vandaag alle gekte rondom het toernooi wonderbaarlijk genoeg weer in goede banen te leiden. 

Jarenlang werd succesvol vastgehouden aan het concept. Teams kwamen jaarlijks terug en bijvoorbeeld Bolwerk United komt tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier het seizoen afsluiten. Met de verhuizing van Rvierwijkers naar de huidige locatie en met de komst van de eerste damesteams bij Rivierwijkers zijn we het toernooi groter gaan maken.

Eerst met een 7-7 poule voor vier damesteams naast het 11-11 toernooi voor de heren. Ook het muzikale repertoire werd uitgebreid. De enorme positieve sfeer die om het toernooi heen hing bleef niet onopgemerkt. Steeds meer teams wilden deelnemen of sowieso lid worden bij Rivierwijkers. Omdat wij het mooi vinden om de grenzen op te zoeken van de mogelijkheden, zijn we het toernooi de laatste jaren steeds meer als voetbalfestival gaan benaderen.

We gingen meer inzetten op de 7-7 variant en konden dus meer teams kwijt. We gingen vijf jaar geleden richting de 40 teams en kregen ook twee damespoules vol. Er kwam een groter podium, de catering werd professioneler en de werving  naar leuke teams regelde zichzelf. Afgelopen jaar speelden er 50 heren en 20 damesteams mee. In een prachtige festivalsfeer beleefden we een super editie.

We hebben nog een beetje rek gevonden in het speelschema, waardoor we dit jaar 80 teams kunnen verwelkomen. Net als voorgaande jaren proberen we te blijven verrassen. Alles met als grote doel om alle teams een prachtige dag te bezorgen met sportiviteit, respect, humor en plezier. 

Deelnamekosten

Deelname aan het toernooi kost €25. In deze kosten zit deelname aan het toernooi, avondeten in de vorm van een buffet (vega, vegan, vlees) en het afsluitende feest. We doen niet aan gereduceerde deelnamekosten voor dagdelen.

Het avondeten is in de vorm van een buffet en daarvoor kunnen jullie in het aanmeldformulier aangeven hoeveel er van jouw team vega, vegan of vlees eten. Op de toernooi dag ontvang jullie bij het aanmelden een envelop met hierin bandjes voor het avondeten. Raak deze niet kwijt (doe ze gelijk om), zonder bandje kun je geen eten afhalen bij het buffet.

Gedurende de dag kun je ander eten (lunch) en drankjes halen bij de cateringpunten in en rondom de kantine. Deze betaal je met muntjes, tenzij anders aangegeven, die je in de kantine kunt kopen via een pinbetaling.

faq

Ja dat is zeker mogelijk. De hele dag bestaat uit een voetbaltoernooi, avondeten en feest. De kosten voor de dag zijn €25 euro. Je kunt gewoon mee in de aanmelding van het team die je komt supporten. Hebben zij zich al aangemeld dan kun je gebruik maken van hun aanmeldlink. Kom je er niet uit, mail dan naar amelisweerdcup@outlook.com. We werken niet met gereduceerde prijzen voor dagdelen.

Yes, deze zijn aanwezig.

Er is volop catering aanwezig. De hele dag kun je eten en drinken halen bij de horecapunten in en rondom de kantine van Rivierwijkers.

11 tegen 11 wedstrijden worden op gras gespeeld, de rest op kunstgras.

De poulewedstrijden zijn om 17.20 uur afgelopen. Daarna volgen de kwart, halve en finales. Dit duurt tot 19.00 uur. Het kan zijn dat je na de poulefase uitgespeeld bent. Het verschilt per categorie hoeveel teams er doorgaan naar de volgende ronde. 

Wij raden iedereen aan om met de fiets te komen. Deze graag stallen in de daarvoor bestemde fietsenstallingen.

Uiteraard! Graag zelfs 😉 De mannen douchen in de kleedkamers van VSC. De dames kunnen in de kleedkamers van Rivierwijkers terecht.